DÉL-AFRIKA FELEMELI A HANGJÁT, HOGY HARCOLJON A NŐKKEL ÉS GYEREKEKKEL SZEMBENI ERŐSZAK ELLEN

A Drogmentes Világ Dél-Afrika csatlakozott a 100 Men March demonstrációhoz, amelyre ezrek érkeztek az ország minden részéből, hogy harcoljanak a nőkkel és gyerekekkel szembeni erőszak ellen.

Bizonyítást nyert, hogy a nőkkel és gyerekekkel szembeni erőszak mögött többnyire drogok állnak, ezért csatlakozott a Drogmentes Világ a 100 Men March demonstrációhoz Pretoriában.

A 100 Men March (100 férfi felvonulása) végighaladt Pretoria utcáin, felhívva a figyelmet a nőkkel és gyerekekkel szembeni erőszak romboló következményeire, követelve, hogy vessenek véget neki. Szerte Dél-Afrikából és az élet minden területéről csatlakoztak a felvonuláshoz: bírók és ügyvédek, minden vallás papjai, rendőrök, ápolók, köztisztviselők és persze a Drogmentes Világ (DFW) önkéntesei.

Ahogy Carmen Margro, a DFW Dél-Afrika ügyvezető igazgatója kifejti: „Az emberek hajlamosak azt gondolni, hogy drogokkal orvosolni tudják a problémáikat, de nem veszik észre, hogy csak sokkal, de sokkal rosszabbá teszik a helyzetet. Megtudtam, hogy a bántalmazások 98%-a a drogokra és az alkoholra vezethető vissza – valamilyen függőségre.”

Az Egészségügyi Világszervezet jelentése szerint: „Szoros kapcsolatot találtak sok országban az alkoholfogyasztás és a párkapcsolati erőszak előfordulása között. Tapasztalatok szerint az alkoholfogyasztás növeli a családon belüli erőszak előfordulását és súlyosságát.” Így több mint helyénvaló volt, hogy a DFW csatlakozzon a mozgalomhoz.

A felvonulás, amelyet egy rendőrzenekar vezetett, a Church Square-től haladt a Union Buildings – Dél-Afrika hivatalos kormányzati székhelye – déli pázsitjaiig. A tüntetést lehetett volna 1000 Men Marchnak is nevezni, hiszen több mint 1000-en vonultak karonfogva az utcán.

„Az emberek hajlamosak azt gondolni, hogy drogokkal orvosolni tudják a problémáikat, de nem veszik észre, hogy csak sokkal, de sokkal rosszabbá teszik a helyzetet.”

Csatlakozott Dél-Afrika közigazgatási minisztere, hírközlési minisztere, nőjogi minisztere, rendőrminisztere és más miniszterhelyettesek. Mbuyiselo Botha, a nemek közötti egyenlőség biztosa, a felvonulás üzenetének részeként méltatta Nelson Mandela korábbi elnököt és Albertina Sisulu apartheidellenes aktivistát, kijelentve: „A férfiakat akartuk a középpontba helyezni, hogy férfiak emeljék fel a hangjukat, és mondják el, hogy nem lesz nők elleni erőszak, és nem fogják elfordítani a tekintetüket.”

A felvonulás alatt a DFW több mint 5000 Az igazság a drogokról füzetet osztott ki.


TÉNYEK

A DROGOZÁS ÉS A SPORTOLÓK

A drogok – utcai drogok, szteroidok, fájdalomcsillapítók, alkohol – tönkreteszik a sportolóinkat.

67

SZÁZALÉK

Az erőemelő-versenyzők 67%-a használt már anabolikus szteroidokat a pályafutása során

52

SZÁZALÉK

Az USA-beli hivatásos futballisták 52%-a valamikor a pályafutása során használ opioidokat

71

SZÁZALÉK

Az opioidokat használó profi sportolók 71%-a beismeri a visszaélésszerű használatukat

28

SZÁZALÉK

Az egyetemi sportolók 28%-a használt cannabist az elmúlt évben

207

MILLIÓ

receptet írtak fel opioid fájdalomcsillapítókra egyetlen év alatt a 8 évvel ezelőtti 76 millióhoz képest


MENTSEN MEG FIATAL ÉLETEKET!

Támogassa a Drogmentes Világért Alapítványt, és segítsen megóvni a fiatalok életét a drogok romboló hatásaitól. Az ön hozzájárulásai lehetővé teszik, hogy oktatási anyagainkat ingyenesen hozzáférhetővé tegyük iskolák, ifjúsági szervezetek, illetve más csoportok és egyének számára. Támogatása segít abban, hogy elláthassuk az embereket olyan tényekkel, amelyek birtokában egészséges, drogmentes életet élhetnek.