SALVADOR ÚTON VAN AFELÉ, HOGY DROGMENTES ORSZÁG LEGYEN

Hugo Angulo ezredes a Drogmentes Világért anyagaiból tanítja a fiataloknak az igazságot a drogokról, hogy segítsen csökkenteni a burjánzó drogfogyasztást és erőszakot Salvadorban.

A salvadori hadseregnél eltöltött 34 év után Hugo Angulo ezredes új stratégiát keresett a drogok elleni harchoz. És most fordulatot hoz a Drogmentes Világért-tal.

„A drogok és az alkohol az ország problémáinak magja” – mondja Salvadorról Hugo Aristides Angulo Rogel ezredes. Arra utal, hogy a nem háborús övezetekhez mérten páratlan az erőszak mértéke: 2015-ben 103 gyilkosság jutott 100 000 lakosra. Az erőszak nagy része a bandákhoz és a drogkereskedelemhez köthető.

„Két piac közepén vagyunk: a délre fekvő országok drogokat készítenek, az északiak pedig fogyasztják őket” – mondja Angulo.

34 év során Salvador leghosszabb ideig szolgáló katonatisztjeként Angulo első kézből látta a drogok és az erőszak által okozott kárt. 2016-ban, amikor katonai attaséként dolgozott Salvador állandó ENSZ-missziójának tagjaként New Yorkban, megismerte a Drogmentes Világért-ot (DFW) a DFW New York-i kirendeltségének ügyvezető igazgatója révén.

Angulo megtalálta az új fegyverét. „Szükségem volt egy másik eszközre, amely megváltoztatja majd az országot” – mondta. Miután a DFW Salvador igazgatója lett, megtartotta első DFW-szemináriumát a Milton Andrade Ezredes Katonai Főiskolán, és interjúkat adott az YSKL 104.1 FM országos rádióban és a Televisión Canal 10 csatornán.

„A bandák fiatal gyerekeket toboroznak, így a stratégiám az volt, hogy oktassuk a gyerekeket az iskolákban” – mondja Angulo.

Panchimalcóban Angulo összefogott a polgármesterrel, és beindította az oktatást az iskoláikban. Saját drogszenvedélyük miatt a tanulók nem jártak az egyik iskolába, de Angulo szemináriuma után ez megváltozott. „Nagy arányú volt a hiányzás, de a szeminárium után a tanulók annyira motiválttá váltak, hogy visszatértek, és most javítják a tanulmányi teljesítményüket” – mondja el egy tanár.

Angulo eddig több mint 700 tanárt képzett ki a DFW-program megtartására, és több mint 50 000 tanulót ért el kilenc városban. Már azt tervezi, hogy az ország minden iskolájában bevezessék a programot.

Ezután összefogott a San Salvador-i városházával, a Fundasalvával (salvadori drogellenes alapítvány), a FEPADE-vel (üzleti oktatási fejlesztési alapítvány), az országos rendőrséggel és az Alberto Masferrer Salvadori Fogászati Egyetemmel, akik a DFW-órákat követelményként előírták minden bekerülő diákjuknak.

E programok után Salvadorban a gyilkosságok száma a 2015-ös érték felére csökkent, amit az igazságügyi és biztonsági miniszter a bűnözés elleni „kemény küzdelemnek”, a börtönbeli rehabilitációnak és a veszélyeztetett közösségekben folyó megelőzési programoknak tulajdonít. Angulo büszkén mondhatja, hogy nagy része volt ezekben a megelőzési programokban, és folytatta munkáját a DFW-vel, hogy még nagyobb pozitív változást hozzon Salvadorban. Nézze meg Angulo történetét: hu.scientology.tv/HAngulo.


Kapcsolódjon be szemináriumok tartásába és füzetek osztogatásába a drogmentes világért.

A CSELEKVÉS ÚTJÁN
Segítsen megszüntetni a drogozást

Minden évben június 26-án akcióba lépünk a kábítószer-fogyasztás és illegális kereskedelem elleni nemzetközi napon. Ez a nap az illegális drogok veszélyeire hívja fel a figyelmet.

Ezen a napon a Drogmentes Világért (DFW) önkéntesei és kirendeltségei az utcákon Az igazság a drogokról füzeteket osztanak, és aláíratják a helybeliekkel a drogmentességi fogadalmat. Az önkéntesek szemináriumokat és iskolai felvilágosítókampányokat is tartanak.

Ez csak egy példa arra, ahogy a Drogmentes Világért-kirendeltségek összehangolják a tevékenységeiket a nemzetközi eseményekkel és különleges napokkal a figyelem felkeltésére.

Az egész évben számítunk minden önkéntesre és támogatóra, hogy csatlakozzon tevékenységeinkhez. Ön is szervezhet füzetosztogatási akciót és fogadalom-aláíratást forgalmas helyeken, elhelyezhet füzeteket üzletekben a vevők számára, illetve tehet bármi mást, hogy elmondja az embereknek az igazságot a drogokról.

A fogadalom itt található: mondjnemetadrogokra.hu/download. Küldje el nekünk videóit és fotóit a saját DFW-tevékenységeiről!