MEGFORDULT A TREND A HÍRHEDT DROGFOLYOSÓ EGYIK SZAKISKOLÁJÁBAN

A mexikói Chihuahua állam Nuevo Casas Grandes-i műszaki egyetemének tanulói és tantestülete drogfelvilágosító kampányt indítottak el. Egy teljes hét drogellenes tevékenységei egy olyan rendezvénnyel zárultak, amelyen 600 fiatal két körzeti középiskolából, híres helyi sportolók, valamint a polgármesteri hivatal és a Drogmentes Világért Alapítvány képviselői egy óriási drogmentességi fogadalmat írtak alá.

A drogokkal kapcsolatos bűntények száma megemelkedett a körzetben, miután a határ menti Ciudad Juárez város drogbáróját megölték, és a bűnszervezete szétszórta a tevékenységet. Amikor a drogproblémák leküzdésére tett kérések az egyetem védőnőjének a tudomására jutottak, ő felvette a kapcsolatot a Los Angeles-i Drogmentes Világért Alapítvánnyal. Válaszul az Alapítvány „Az igazság a drogokról” füzetcsomagot biztosított minden tanuló számára.

Miután az információt megosztották a családjukkal és a barátaikkal, a tanulók lelkesedése az oktatási anyagok iránt egy teljes kampánnyá nőtt, hogy elvigyék azokat a körzet egészének. A kampányt elindító rendezvényen elismeréseket kaptak az Alapítványtól, tisztviselőktől és hírességektől, és tartottak egy drogfelvilágosító előadást is. A rendezvény azzal zárult, hogy a tanulók sorokban kígyóztak, hogy aláírják a hatalmas nyilatkozatot, mellyel megpecsételték elkötelezettségüket egy drogmentes világért.

Nuevo Casas Grandes csak három órányira fekszik Texas határától. Észak-Mexikó legfontosabb régészeti lelőhelyével büszkélkedik, valamint a világhírű Mata Ortiz faluval, mely az ókori Közép-Amerika hagyományait követő agyagművesség újjászületésének bölcsője volt.

 

Ha többet szeretne megtudni, rendelje meg Az igazság a drogokról információs csomag INGYENES példányát!