DROGFELVILÁGOSÍTÓ HIRDETÉSEK A LEGNAGYOBB TÉVÉCSATORNÁKON

A Drogmentes Világért Alapítvány igen hatásos drogfelvilágosító társadalmi célú hirdetéseinek új sorozatát kezdték el sugározni tizenkét országos kábeltévécsatornán, így többek között a VH1-en, az MTV-n, a FUSE-on, a G4-en és a BET-en. A dokumentumfilmdráma-stílusú kisfilmek bemutatják, hogy a tinédzserek hogyan esnek a drogokról keringő tévhitek áldozatául, és azt, hogy a droghasználatnak milyen hatása van az életükre.

A társadalmi célú hirdetéseket Gary Ravenscroft rendező és Christopher Smith író alkották meg. Ezek a tempós kisfilmek gyakori téves elképzeléseket lepleznek le a drogokról, és bátorítják a fiatalokat, hogy megtudják az igazságot. A 30 másodperces videók a nézőket erre a weboldalra – drugfreeworld.org – irányítják, ahol füzeteket olvashatnak online a drogokkal kapcsolatos információkról, illetve letölthetik vagy ingyenesen megrendelhetik őket. A 16 részes kisfilmsorozat tavaly ősszel megjelent első négy része máris Addy- és Telly-díjakat nyert a kreativitás és kivitelezés kiválósága, illetve a legjobb társadalmi célú kampány kategóriában.

Az életszerű kisfilmek megkapó bevezetőként is szolgálhatnak drogmegelőző előadásokhoz. „Megmutatják, hogy mit tehetnek a drogok a személlyel, a barátaival és a családjával – mondta Ravenscroft. – Azon dolgoztunk, hogy megértessük a fiatalokkal, hogy valódi információra van szükségük a drogokról, és mindezt úgy, hogy érezzék, hogy köze van az ő életükhöz.”

A drogok veszélyeivel kapcsolatos éberség növelése létfontosságú, és nem csak az utcai drogokkal kapcsolatban. Ugyanis, mivel sok fiatal hiszi azt, hogy a gyógyszerek „biztonságosak”, az ezekkel a szerekkel való visszaélés egyre gyakoribb. A Kaliforniai San Diego Egyetem közelmúltban kiadott tanulmánya azt állapította meg, hogy az elmúlt 20 évben a vényköteles, illetve vény nélkül kapható gyógyszerekkel való visszaélések miatti halálok száma 3200%-kal növekedett. Ezért az Alapítvány drogfelvilágosítási és -megelőzési programjai a vényköteles szerekkel való visszaélést is felölelik.

 

Ha többet szeretne megtudni, rendelje meg Az igazság a drogokról információs csomag INGYENES példányát!