VALÓDI EMBEREK • VALÓDI TÖRTÉNETEK ELNYERI AZ AURORA-DÍJAT

A Drogmentes Világért Alapítvány újabb díjnyertes filmet készített drogellenes kampányához. Az Alapítvány már széles körben ismert „Azt mondták... Hazudtak” című díjnyertes drogellenes társadalmi célú hirdetés-sorozatáról. A nagy sikerű társadalmi célú hirdetéseket Az igazság a drogokról: Valódi emberek • valódi történetek másfél órás dokumentumfilm követte, amely a saját kategóriájában elnyerte az Aurora-díj lehető legmagasabb fokozatát, a Platinum Best of Show 2010 díjat.

Az Aurora Awards Platinum Best of Show díja
Ezért a neves díjért igen heves küzdelem folyik, és minden évben több száz pályamű érkezik be rá a világ minden tájáról. Az Aurora-díj értékét az adja, hogy a zsűri minden tagja profi a szakmában, és a lehető legmagasabbra helyezi a mércét. A pályaművek művészi és technikai érdemeit szigorú elbírálásnak vetik alá, és a díjazáshoz „a tartalomnak és a kivitelezésnek egyaránt kiválónak kell lennie”. Egy ilyen díj elnyerése kimondottan annak a jele, hogy a pályamű magasan kiemelkedik a többi közül, és eléri vagy túlszárnyalja a filmipar legjobb szakemberei által felállított mércét.

Az igazság a drogokról dokumentumfilm nem csupán megfelelt ennek a kritériumnak, de a bírák azt is hozzátették, hogy ez a film „lenyűgöző, magával ragadó”.

Az igazság a drogokról a Drogmentes Világért Alapítvány felvilágosító programjának legújabb eleme, amely olyan füzeteket is tartalmaz, amelyek kimondottan a diákok igényeit szem előtt tartva lettek megírva. Minden füzet más-más drogról szól, amelyek között az olyan általánosan elterjedt anyagok is szerepelnek, mint az alkohol vagy a vényköteles szerek. A kiadványok nem „prédikálnak” vagy „előadnak” a drogokról, hanem arról tájékoztatják a fiatalokat, hogy ezek a szerek valójában mit tesznek a testtel. A kiadványok szerkesztői szándékosan választották ezt a nagyon egyenes és tárgyilagos megközelítési módot ezzel a feszültségekkel teli témával kapcsolatban. Biztosak akartak lenni abban, hogy az olvasók és a nézők a megmásítatlan, tiszta tényeket kapják, hogy ők maguk tudjanak dönteni a drogokról. Ennek megvalósítása érdekében nagyrészt olyan személyek saját történeteit használták fel, akik visszaéltek ezekkel a szerekkel, és akik elmondták, hogyan hatott ez az életükre.

Az igazság a drogokról dokumentumfilm, a társadalmi célú hirdetések és a füzetek díjnyertes anyagai bárki számára rendelkezésre állnak, aki segíteni szeretne másoknak drogmentesen élni, több tucat nyelven elkészültek, és eddig 125 országban terjesztették őket.

Ha többet szeretne megtudni, rendelje meg Az igazság a drogokról információs csomag INGYENES példányát!