SZARDÍNIA MEGKAPJA A DROGMENTESSÉG ÜZENETÉT A SPORT KÖZVETÍTÉSÉVEL

OLASZORSZÁG
2019. június 26.

A Drogmentes Világért Cagliari csapata nyerte a drogmentes életet hirdető focitornát.
A Drogmentes Világért Cagliari csapata nyerte a drogmentes életet hirdető focitornát.
 
A Drogmentes Világért Szardínia úgy segíti a szigeten történő drogozás megállítását, hogy drogmentes focitornát tart évente. Idén hatodszor került sor az eseményre, Cagliariban.

Szardínia, a Földközi-tenger második legnagyobb szigete, egy olasz sziget az olasz csizmától nyugatra. A káprázatos fehér homokos strandok, a Gola su Gorropu szurdok, a várak, a 7000 nuraghe (bronzkori torony) és egyebek rengeteg turistát vonzanak Szardíniára. De a helyiek számára nem csupán csinos strandokból és napsütéses nyaralásból áll az élet. A drogok egész Olaszországban gondot jelentenek, és Szardínia sem kivétel. Állítólag a kokainfogyasztás elterjedtsége magasabb, mint az olasz országos átlag.

De a Drogmentes Világért Szardínia eltökélte, hogy a gyönyörű sziget drogmentes lesz, ezért elindították Az igazság a drogokról tevékenységeiket. Azóta rendszeresen osztják Az igazság a drogokról füzeteket szerte a szigeten, ellátják füzetekkel a boltokat, hogy a vevőik vihessenek belőle, és szemináriumokat tartanak, hogy megszólítsák a fiatalokat.

A Drogmentes Világért Szardínia eltökélte, hogy a gyönyörű sziget drogmentes lesz, ezért elindították Az igazság a drogokról tevékenységeiket.

Mivel a fiatalok felnéznek a híres sportolókra, és szeretik a focit, a Drogmentes Világért csapata 2014 óta tart mini focitornákat az ENSZ kábítószer-ellenes világnap alkalmából. A tornát hatodszorra tartották meg, Szardínia fővárosában, Cagliariban, ahol négy csapat játszott.

A rendezvény létrejöttéhez hozzájárult a Gennaro Longobarditól, a La Gradinata Sport tévéműsor tudósítójától és a sport népszerűsítésével foglalkozó nonprofit MSP Italia szardíniai kirendeltségétől kapott támogatás, valamint a pályát elérhetővé tevő Polisportiva Johannes (Johannes Sport Club) vendégszeretete.

A résztvevők – fiatalok és öregek – kaptak Az igazság a drogokról füzetekből, a mérkőzést pedig közvetítette a Sardinia 1 TV, hirdetve a drogmentesség üzenetét.

A zárómérkőzést a Drogmentes Világért focicsapata nyerte, egy helyi újságírókból álló csapatot megverve. Idei győzelmük nem kis mértékben köszönhető volt Gianni Roccotelli korábbi hivatásos focista részvételének.