Az igazság a drogokról

HEROIN

A heroint általában intravénásan adják be, felszippantják vagy cigarettában szívják el. Nagyon erős függőséget okoz. A heroin gyorsan bejut az agyba, és azt okozza, hogy a fogyasztók lassabban gondolkodnak és reagálnak, valamint kevésbé képesek helyes döntéseket hozni, valamint kevésbé képesek döntéseket hozni, és nehezebben emlékeznek dolgokra.

A drog intravénás használata növeli a fertőzött tűk által okozott AIDS, hepatitis (májgyulladás) és más betegségek kockázatát. Ezeket az egészségügyi problémákat a szexuális partnereknek és az újszülötteknek is továbbadhatják. A heroin egyike annak a három drognak, amelyek a leggyakrabban okoznak halálos túladagolást. Használatához erőszak és bűnözés társul.

Rövid távú hatások

A használók zavaros elmeállapotot, émelygést és hányást tapasztalnak. A fájdalomérzékelés eltompulhat. Várandós anyáknál spontán vetélés következhet be. A szívműködés és a légzés is súlyosan lelassul, esetenként egészen a halál beálltáig.

Hosszú távú hatások

Sebekkel teli és/vagy elzáródott vénák; bakteriális fertőzések a vérerekben; a szívbillentyű betegségei; tályogok és a test kötőszöveteinek fertőzései; máj- vagy vesebetegségek. Légzési zavarok léphetnek fel. Az injekciós tűk vagy folyadékok közös használata hepatitis (májgyulladás) B és C, HIV és egyéb, vérrel terjedő vírusfertőzéseket eredményezhet.


UTCAI NEVEK

HEROIN: HRN H cukor hó hercsi hernyó liszt fehér cukor nyalóka