Az igazság a drogokról

LSD

Az LSD-t tabletta, kapszula és folyadék formájában árulják. Gyakran itatóspapírra viszik fel, majd kisméretű, mintás négyzetekre vágják. Egy négyzet egy adagnak felel meg.

Az LSD még mindig az egyik legerősebb hangulatmódosító kémiai anyag. A rendkívül mérgező anyarozs nevű gombából nyerik, amely a rozson és más gabonaféléken terem. Az LSD hatásai megjósolhatatlanok. Egy kis mennyiség is 12 óráig vagy még hosszabb ideig tartó hatást válthat ki.

Rövid távú hatások

Kitágult pupillák, a testhőmérséklet emelkedése, megnövekedett pulzusszám és vérnyomás, izzadás, étvágytalanság, álmatlanság, szájszárazság és remegés. Az LSD használói a következőket tapasztalhatják: durva, rémisztő gondolatok és érzések, kétségbeesés, a kontroll elvesztésétől való félelem, félelem az elmebetegségtől és a haláltól.

Hosszú távú hatások

Flashback, azaz egy LSD trip (élmény) visszatérése fordulhat elő még hosszú idővel azután is, hogy a drogot bevették és a hatása látszólag már elmúlt. Egy LSD-trip általában kb. 12 óra múlva kezd elmúlni, de vannak olyan használók is, akiknél hosszan tartó pszichózis jelentkezik.


UTCAI NEVEK

LSD: bélyeg bélyeg-album cöpi csiriz Hofi Isten képeslap könyv lecsó leves nyali nyalka papír plakát posta postás tapéta treff trikó trip trükk